«Слугам» роздали тези про «відчутний штраф» для мережі АЗС із групи Коломойського: влада не підграє олігарху

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Слугам» роздали тези про «відчутний штраф» для мережі АЗС із групи Коломойського: влада не підграє олігарху

Кузьмін Олександр / УНІАН

Аналітичний та інформаційний відділи фракції «Слуга народу» підготували для депутатів ефірні тези, де радять, як коментувати штраф для мережі АЗС з групи «Приват» — «це черговий цілком конкретний факт, який заперечує звинувачення на адресу влади в якомусь підграванні інтересам Ігоря Коломойського».

Документ з ефірними тезами для «слуг» опинився в розпорядженні «Бабеля».

Депутатам також радять казати, що за чинної влади активізувалися розслідування діяльності у ПриватБанку — його колишні топменеджери отримали підозри, а також є змістовна робота Антимонопольного комітету (АМКУ), який і наклав «відчутні» штрафи на компанії, що входять до групи «Приват».

Нагадаємо, 30 березня комітет повідомив, що оштрафував мережі заправок з групи «Приват» на 4,7 мільярда гривень за «антиконкурентні узгоджені дії» під час встановлення цін на паливо у 2016 році. У всій мережі продавали бензин і дизельне пальне марки Keropur ENERGY (ексклюзивна марка «Укртатнафти») і в мережі одномоментно встановили однакові ціни — незалежно від бренду АЗС і регіону. Координував ці дії «центр» у Дніпрі.

Антимонопольний комітет також встановив, що зокрема «Укрнафта» закуповувала в «Укртатнафта» бензин і дизельне паливо за цінами вищими, ніж аналогічні імпортні.