Пʼять причин переглянути онлайн-виставу «Шинель» за мотивами повісті Миколи Гоголя

Дата:

Першого квітня 2021 року виповнюється 212 років від дня народження Миколи Гоголя. До цієї дати проєкт «Театр 360 градусів» за підтримки телеком-оператора «Київстар» підготував театральну відеовиставу «Шинель», яку покаже онлайн безоплатно для всіх охочих.

«Київстар» долучився до захопливого інноваційного артпроєкту «Театр 360 градусів» відомої української акторки Даші Малахової та продюсерки Наталії Чижової. Перша онлайн-вистава «Камінній господар» мала грандіозний успіх, а проєкт відзначили престижною театральною нагородою «Київська пектораль» за перемогу у номінації «Подія року». Цього разу творці підготували виставу за мотивами повісті Миколи Гоголя «Шинель».

Безоплатні онлайн-покази відеоспектаклю «Шинель» відбудуться з 1 до 10 квітня включно. Щоб долучитися до перегляду, слід зареєструватися на сайті проєкту. Це варто зробити — ось кілька причин.

Це інноваційно, доступно та безпечно, проєкт не має аналогів в Україні.

«Театр 360 градусів» — це проєкт, який робить театр доступним кожному. Він уперше в Україні знімає та демонструє для широкої аудиторії відеоверсії театральних постановок із використанням різних технологій і спецефектів, які доповнюють сюжет вистави.

У своєму другому проєкті — відеоверсії вистави «Шинель» — творці обʼєднали сценічне мистецтво і звукові спецефекти, щоб перенести глядача у театральну залу під час перегляду онлайн. Режисер театральної постановки — Валерія Федотова, а відеоверсії — Валентин Кондратюк.

Акустика театру вдома та в навушниках

Ще більше занурити в історію та віртуально перенести глядача від екранів гаджетів у театральну залу допоможе сила музики. Саундтрек і музичний бекграунд для вистави написали сучасні електронні саунд-продюсери Олександр Філоненко (Monoconda) і Дмитро Авксентьєв (Koloah, Voin Oruwu). Запис композицій відбувався на сцені театру у виконанні симфонічного оркестру «Віртуози Києва» — все для того, аби передати звучання театру.

«Театр на Подолі має унікальне сучасне обладнання, яке дає змогу заводити звук у студію прямо зі сцени. Тут навіть є звуковий пульт, який возить у тури Том Йорк, — розповідають композитори проєкту. — У цьому випадку будівля театру виступила як форма акустичного вираження. Впевнені, це допоможе глядачеві відчути себе в театрі під час перегляду вистави вдома».

Нагода організувати сімейний перегляд

Можливість відвідати театр онлайн — ідеальний варіант для дитини, якщо хочете залучити її до пізнання культури. Тим паче, що «Шинель» — це історія, яку підлітки вивчають у межах шкільної програми. Переглянути її у ґаджеті — куди цікавіше для тінейджера. Тож реєструйтеся, визначайте зручний час для усіх членів родини та дивіться театр із насолодою та користю.

Можливість перегляду вистави навіть зі свого смартфону

Завдяки тому, що «Київстар» має найпоширенішу мережу 4G, яка охоплює 87 відсотків населення, долучитися до перегляду театральної вистави можна майже з кожного куточка України. Така можливість особливо актуальна для тих, хто мріє потрапити до Театру на Подолі, але не має можливості зробити це під час локдауну. Подивитися виставу та доторкнутися до мистецтва ви можете будь-де і будь-коли. Головне — не забудьте зареєструватися на виставу та підключити 4G на своєму смартфоні.

Історія, яка порушує соціально важливі теми

«Шинель» — це знайома та зрозуміла кожному історія про Акакія Акакійовича, людину, яка дещо відрізняється від інших і тому зіткнулася із неприйняттям суспільством, глузуванням і булінгом. Організатори переконані: спектакль покликаний достукатися до сердець українців. Спілкування замість відведення очей, допомога замість насмішок, добро замість агресії — такий рецепт взаємин у здоровому суспільстві. Постановка зачепить і зворушить як дітей, так і дорослих.