Virgin Galactic презентувала новий космічний корабель VSS Imagine з «революційним» дизайном

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Virgin Galactic презентувала новий космічний корабель VSS Imagine з «революційним» дизайном

Virgin Galactic

Американська компанія Virgin Galactic, що запускає супутники та продає квитки на розважальні польоти в субкосмічному просторі, представила свою нову розробку, корабель класу Spaceship III — Virgin Space Ship Imagine, що має дзеркальне покриття.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Новий апарат заявлений як демонстрація інноваційного підходу Virgin Galactic — VSS Imagine має «революційни» дизайн, включно з дзеркальною поверхнею для теплового захисту, що викликає захоплення в спостерігачів.

Virgin Galactic

«Проривний дизайн покриття, повністю обробленого дзеркальним матеріалом, відображає навколишнє середовище, постійно змінює колір та зовнішній вигляд, коли подорожує з Землі до неба й космосу. Одночасно з наданням теплового захисту, цей динамічний матеріал природно приваблює погляд людського ока, відображаючи наше вроджене людське захоплення космосом», — пише компанія.

Virgin Galactic

Компанія називає конструкцію нового корабля основою виробництва космічних апаратів майбутнього, та покаже його публіці перед випробуванням попередньої розробки — VSS Unity, що заплановане на травень цього року.

Virgin Galactic

VSS Imagine будуть випробовувати на землі та в повітрі вже цього року — корабель запускатимуть з космодрому в Нью-Мексіко влітку. Компанія зазначає, що впровадження кораблів класу Spaceship III допоможе досягти нової віхи в космічних польотах, що означатиме близько 400 запусків на рік.

Virgin Galactic

«Сподіваємося, що всі, хто подорожуватиме до космосу, повернуться зі свіжими поглядами та новими ідеями, які принесуть позитивні зміни на нашу планету», — прокоментував презентацію корабля засновник батьківської компанії Virgin Річард Бренсон.

  • Торік Компанія Virgin Galactic показала салон туристичного корабля VSS Unity класу SpaceShipTwo. Керівництво планує до 2023 року побудувати пʼять таких космопланів. VSS Unity буде возити туристів за ціною одного квитка в $250 тисяч. У компанії говорять, що їм подали вже понад тисячу заявок, а частина людей вже внесла заставу.
  • Перший пробний політ VSS Unity відбувся в грудні 2018 року. Космоплан стартував з майданчика в пустелі Мохаве в Каліфорнії. У повітря його вивів літак WhiteKnightTwo.
  • У жовтні 2019 року Virgin Galactic спільно з брендом спортивного одягу Under Armour випустила скафандри для польотів у космосі.