Google Maps буде рекомендувати водіям екологічно чисті маршрути

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Google Maps буде рекомендувати водіям екологічно чисті маршрути

David Martin / Unsplash

Карти Google почнуть направляти водіїв на маршрути, які система вважає найбільш екологічними на підставі низки чинників — зокрема, даних про трафік та нахил дороги. Нова функція є частиною зобовʼязання компанії у боротьбі зі зміною клімату. Про це йдеться у блозі Google.

Функцію запустять спочатку у США наприкінці цього року, а потім очікується «глобальне розширення».

При запуску додатка маршрут за замовчуванням буде «екологічно чистим», якщо користувачі не відмовляться від нього. Якщо альтернативні маршрути будуть значно швидші, Google запропонує варіанти і дозволить користувачам порівняти передбачуваний рівень забруднення.

Карти будуть пропонувати користувачам різні види транспорту (автомобіль, громадський транспорт, велосипед) з урахуванням особистих переваг і популярних способів пересування в конкретному місті, екологічних міркувань і часу в дорозі — цією опцією в найближчі місяці зможуть скористатися жителі всіх країн світу.

Американський технологічний гігант заявив, що давно розробив екологічно безпечні методи, які дають користь навколишньому середовищу, і обіцяв відмовитися від викидів вуглецю до 2030 року.

Корпорація також представила ще кілька нововведень у Google Maps. Тепер технологія доповненої реальності Live View дозволить бачити точне розташування обʼєктів усередині приміщень (наприклад, можна буде легко знайти найближчий ліфт або санвузол в аеропорту або торговому центрі). Крім того, користувачі зможуть отримувати інформацію про погоду і якість повітря у будь-якому вибраному районі.