Зеленський пропонує протягом двох років перенести міністерства з Києва в регіони

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський пропонує протягом двох років перенести міністерства з Києва в регіони

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський запропонував протягом двох років перенести міністерства та інші органи виконавчої влади в регіони.

Про це у своєму Telegram-каналі написав міністр Кабміну Олег Немчінов.

«Президент України запропонував запровадження деконцентрації центральних органів виконавчої влади — тобто переміщення центральних органів виконавчої влади з Києва до регіонів (обласних центрів чи центрів територіальних громад) — впродовж найближчих двох років», — пояснив він.

Секретаріат Кабміну вже розробив і представив відповідні пропозиції. За словами Немчінова, перенесення міністерств створить у регіонах нові робочі місця, зменшить навантаження на Київ і стимулюватиме економічний розвиток.

  • Володимир Зеленський планував перетворити на музей будівлю на вулиці Банковій у Києві, де розташований Офіс президента. А сам збирався переїхати в Український дім на Європейській площі.
  • 31 серпня 2019 року тодішній глава Офісу президента Андрій Богдан розповів, що у влади немає варіантів переїзду з Банкової. Водночас перший помічник президента Сергій Шефір заявив, що «переїзд не на часі».
  • Перенести центральні органи виконавчої влади з Києва в регіони Зеленський обіцяв у своїй передвиборчій президентській програмі.