Затриманого на Волині агента КДБ Білорусі звільнили від відповідальності. Він здався добровільно

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шпигуна Комітету держбезпеки Білорусі, якого напередодні затримала СБУ у Волинській області, звільнили від кримінальної відповідальності, оскільки він сам здався правоохоронцям.

Про це повідомляє «Радыё Свабода» з посиланням на матеріали кримінальної справи.

Затриманий є уродженцем Росії з громадянством Білорусі. Він працював заступником директора компанії «МК Гранд Плюс», зареєстрованої в Дніпрі. Працювати на КДБ він почав у липні 2019 року після зустрічі зі співробітником спецслужби в Брестській області.

Він повинен був створити розвідувальну мережу для збору стратегічних даних та інформації, яка в Україні є державною таємницею. Основний акцент він робив на роботу Держприкордонслужби — її порядок роботи, оснащення та методи роботи.

У матеріалах кримінальної справи зазначено, що чоловік добровільно здався і припинив свою діяльність до того, як потрапив у поле зору СБУ. Всі матеріали він передав українській спецслужбі. Виходячи з цього факту, суд звільнив затриманого від відповідальності.

  • 24 березня контррозвідка СБУ повідомила про затримання чоловіка, який працював на КДБ Білорусі. Він повинен був збирати актуальну інформацію про захищеність державного кордону України і налагодити канали переправлення зброї через кордон. В СБУ заявляли, що зброя могла використовуватися для провокацій, щоб звинуватити Україну в дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Білорусі.
  • Раніше самопроголошений президент Олександр Лукашенко неодноразово говорив, що Україна «готує бойовиків» для сутичок в Білорусі та готується «задушити» країну.