Естонія повернула додому вісьмох українців через порушення правила в’їзду

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Естонія повернула додому вісьмох українців через порушення правила в’їзду

Ville Säävuori / Flickr

В Естонії правоохоронці викрили вісьмох українців та одного громадянина Білорусі у порушенні правил в’їзду до країни — всіх повернули додому.

Про це повідомляє ERR.

Зокрема, на шосе Таллінн-Пярну-Ікла під час перевірки понад 160 транспортних засобів, які вʼїхали в Естонію через прикордонний пункт Ікла, у чотирьох громадян України та білорусі не було підстав для в’їзду.

«Була підстава вважати, що вони бажають знайти в Естонії роботу, хоча двоє з них стверджували, що їдуть на день народження», — розповів керівник служби нагляду за кордоном і міграцією Ляенеської префектури Марго Петерс.

Окрім цього, біля Пярну зупинили мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter із українськими реєстраційними номерами. З девʼяти іноземців, що перебували в ньому, у чотирьох громадян України не було законних підстав для перебування в Естонії.

«За їхніми словами, вони хотіли зайнятися в Естонії підприємництвом, права на роботу в Естонії у них не було», — додав Петерс.

Він також зазначив, що зараз іноземці можуть приїхати до Естонії на роботу лише в разі, якщо на момент перетину кордону у них вже є роботодавець і робота в Естонії оформлена коректно.

  • На початку березня з Чехії до США екстрадували двох громадян України, підозрюваних у кіберзлочинності — ними виявилися 39-річний Віктор Воронцов і 40-річна Злата Ганська-Мужук. Їм інкримінують участь у міжнародній шахрайській мережі, для якої вони відмили пів мільйона доларів.