На Алясці в авіакатастрофі загинула найбагатша людина Чехії — мільярдер Петр Келлнер

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Алясці в авіакатастрофі у суботу, 27 березня, загинула найбагатша людина Чехії, засновник PFF Group, 56-річний мільярдер Петро Келлнер. Про це повідомляють Alaska`s News Source та Reuters.

Всього під час катастрофи вертольота Airbus AS350 B3 загинуло пʼятеро людей (Келлнер, ще один чех, два гіди та пілот), шостий пасажир перебуває в лікарні у важкому стані. Вертоліт розбився в районі льодовика «Кнік». Причини аварії зʼясовують.

The New York Times уточнює, що вертоліт вилетів у суботу, 27 березня, на екскурсію з місцевого гірськолижного курорту Tordrillo Mountain Lodge, але потім його уламки знайшли біля льодовика.

Forbes оцінює статки Келлнера у $ 17,5 млрд. У 2008 році він володів 80% акцій російської мережі магазинів побутової техніки «Ельдорадо».

Келлнер заробив свій перший капітал в 1990-х роках після створення інвестиційного фонду, який він використовував для покупки контрольного пакета акцій найбільшої страхової компанії країни. У жовтні 2020 року він придбав великого європейського мовника Central European Media Enterprises за $1,1 мільярда, що викликало побоювання у Чехії, що мережа може втратити незалежність, але Келлнер пообіцяв, що вона збереже свою обʼєктивність.

У мільярдера залишилась дружина та четверо дітей.