У Барселоні провели концерт із 5 тисячами глядачів — але перед цим всіх протестували на коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Барселоні в суботу, 27 березня, відбувся великий концерт гурту Love of Lesbian, на який прийшли пʼять тисяч людей. Усім глядачам довелося перед концертом зробити тест на коронавірус. Всього виявили шість позитивних результатів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Це перший такий масовий захід у місті з початку пандемії COVID-19. Вартість квитків становила від €23 до €28 і включала в себе ціну тесту на коронавірус та захисної маски для обличчя. Люди могли знімати маски лише тоді, як їли або пили у спеціально відведених для цього місцях.

Концерт відбувся на спортивній арені Палау-Сан-Жорді, яка зазвичай вміщує до 24 тисяч людей. Цей концерт мав бути перевіркою, чи можна проводити такі заходи під час пандемії із дотриманням суворих гігієнічних правил.

На концерт могли піти лише зареєстровані особи від 18 до 65 років зі смартфонами, чиї параметри дозволяють отримувати результати тестування. Учасники також повинні були поділитися інформацією про себе з Міністерством охорони здоровʼя Іспанії.

Окрім цього, відвідувачі концерту мають повідомити дослідникам, якщо вони заразяться коронавірусом протягом наступних тижнів після заходу. Далі на основі цих даних дослідники проаналізують рівень зараження серед пʼяти тисяч відвідувачів концерту, щоб перевірити, чи є якісь збіги, що можуть вказувати на зараження на концерті.