Білорусь відсторонили від участі у «Євробаченні». Нова пісня теж порушує правила

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Білорусь відсторонили від участі у «Євробаченні». Нова пісня теж порушує правила

tut.by

Організатор пісенного конкурсу «Євробачення» — Європейська мовна спілка — відсторонила Білорусь від участі в заході через пісні гурту «Галаси ЗМеста», який мав представляти країну у травні цього року.

Про це повідомили у пресслужбі Європейської мовної спілки.

Там нагадали, що 10 березня запропонували Білорусі змінити пісню гурту й надіслати на конкурс іншу, оскільки композиція «Я навчу тебе» має політичний підтекст. У підсумку білоруси представили нову пісню цього гурту, але вона, наголосили організатори після перевірки, теж порушує правила конкурсу.

Нова пісня «Галаси ЗМеста» про «зайців» та «лисицю». Її оприлюднили в Telegram-каналі «СБ.Беларусь сегодня».

Зазначимо, гурт «Галаси ЗМеста» у своїх піснях виступає проти протестів та опозиції, а його учасники відкрито підтримують режим Олександра Лукашенка. На «Євробаченні» вони спочатку планували виступати із піснею «Я навчу тебе» російською мовою. Її приспів, схоже, має політичний підтекст, на що звертають увагу противники режиму Лукашенка.

«Я навчу тебе танцювати під дудочку, / Я навчу тебе клювати на вудочку, / Я навчу тебе ходити по струночці, / Ти будеш усім задоволений, радий всьому», — сказано у приспіві.

  • Раніше організатори конкурсу «Євробачення» заявили, що у 2021 році його проведуть в офлайні, але зі значним обмеженням кількості людей у залі. Конкурс проходитиме з 18 до 22 травня в Роттердамі.
  • 9 березня український гурт Go A оновив пісню для «Євробачення-2021» через вимоги конкурсу. Композицію «Шум» скоротили й замінили слова.