У ченців із Франції через пандемію накопичилось майже 3 тонни сиру. Тепер вони його екстрено продають

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Французький монастир у центрі регіону Бургундія запустив екстрений онлайн-продаж сиру — через пандемію у підвалах лежить понад 2,8 тонни продукту. Про це повідомляє The Guardian.

Католицьке абатство Сито зазвичай продає сире молоко та напівмʼякі вершкові сири тільки ресторанам або відвідувачам свого магазину. Але падіння попиту після коронакризи призвело до того, що у 19 служителів абатства зібралося чотири тисячі головок сиру, а подіти його нікуди.

Divine Box

«Ми намагалися пояснити нашим 75 коровам, що потрібно давати менше молока, але вони, схоже, не зрозуміли. Наші продажі впали майже на 50%, оскільки французькі ресторани все ще закриті. Нам потрібно очистити наші запаси», — сказав брат Жан-Клод, відповідальний за маркетинг у монастирі.

Ченці обʼєдналися з інтернет-стартапом Divine Box, який продає продукти, зроблені абатствами у Франції та інших країнах — ось сайт. Їхня мета — продати щонайменше тонну сиру до вівторка, 30 березня. Мінімальне замовлення — дві головки по €23 євро кожна, плюс доставка.

Зазначають, що сир ченців виграв срібну медаль на торішньому міжнародному конкурсі їжі та напоїв у Ліоні — бастіоні кулінарної спадщини Франції.