Міністр Шкарлет заявив, що предмет «Основи християнської етики» не буде обов’язковим у школах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що скандальний предмет «Основи християнської етики» не буде обов’язковим у школах.

Про це пише Інтерфакс.

«Предмет «Основи християнської етики», навколо якого так довго точаться дискусії, не може бути обовʼязковим для вивчення», — зазначив він.

Водночас міністр пояснив, що згідно з законом про повну загальну середню освіту навчальний заклад повинен внести до освітньої програми один із предметів морального спрямування, такі як «Етика», «Культура добросусідства» або інші.

  • Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет назвав «фейком» інформацію про те, ніби його відомство запропонувало внести до шкільної програми обов’язковий предмет «Християнська етика». Раніше можливість введення такого предмета викликала гострі дискусії.
  • Раніше про перспективи впровадження з 1 вересня 2021 року предмета «Християнська етика» розповідав голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. За його словами, Міністерство освіти та науки отримує листи щодо цього предмета вже півтора року — одні вважають, що він необхідний, інші — що неприпустимий. Тоді ж Шкарлет зазначив, що питання морально-духовного виховання обговорюють на Всеукраїнській раді церков, де представники всіх конфесій висловилися за такий напрямок предмета «Етика».