«Затримують усім без винятку». Степанов спрогнозував, коли Індія відновить експорт вакцини AstraZeneca

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Затримують усім без винятку». Степанов спрогнозував, коли Індія відновить експорт вакцини AstraZeneca

Tim Reckmann / Flickr

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що у квітні Індія має відновити експорт вакцини від коронавірусу виробництва компанії AstraZeneca.

Про це Степанов заявив в ефірі телеканалу «1+1».

«Ми бачимо, що є відповідна проблема, і відслідковуємо ті політичні процеси, які відбуваються в Індії, що вони затримали всім без виключення. Але я думаю, що ця затримка не буде мати довготривалого терміну. Мені здається, що все ж таки десь на початку квітня ми маємо отримати дозвіл і почати отримувати. Я оптимістично на це дивлюся», — заявив міністр.

Він зазначив, що наразі Україна ще буде використовувати ті перші 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca, раніше отримані від Індії. Також планується щеплення препаратом Sinovac, що напередодні прибув із Китаю.

  • 24 березня стало відомо, що індійська влада вирішила тимчасово припинити експорт вакцин від коронавірусу, які виготовляються на її заводах, зокрема Serum Institute. Така зупинка пов’язана з розширенням плану вакцинації всередині країни.
  • Водночас голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоровʼя Михайло Радуцький заявив, що начебто індійська влада призупинила поставку нової партії вакцини AstraZeneca до України через дискредитаційні заяви українських політиків.