Ізраїль вакцинував від коронавірусу вже половину свого населення

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю повідомило, що від коронавірусу вакцинували вже половину населення.

Про це пише Інтерфакс.

Загалом обидві дози вакцини отримали понад 4,6 мільйона людей, що становить 69% усього дорослого населення країни, або ж 50% усіх громадян Ізраїлю. Водночас принаймні одну дозу вакцини отримали 5,2 мільйона людей.

За минулу добу в Ізраїлі виявили 470 нових випадків зараження коронавірусом, тоді як тиждень тому фіксували по тисячі випадків щодня. Також у лікарнях знижується кількість тяжкохворих. Від початку вакцинації в Ізраїлі темпи поширення хвороби поступово зменшуються.

  • Ізраїль на тлі високих темпів вакцинації від коронавірусу послабив карантин, дозволивши роботу кафе та ресторанів. Крім того, дозволена робота конференц-залів й закладів харчування в готелях, а на стадіони тепер пускають до 1,5 тис. відвідувачів. Також уряд послабив обмеження щодо подорожей. Крім того, в країні відкрилися середні школи. Водночас вакциновані студенти поки будуть змушені й далі вчитися тільки онлайн.
  • При цьому повною мірою скористатися послабленнями можуть власники «зелених паспортів», тобто люди, які вже отримали дві дози щеплення від коронавірусу мінімум тиждень тому або вже перехворіли на COVID-19.