Глава Меджлісу Чубаров попросив штаб Навального виправити карту з «російським» Кримом. Але йому відмовили

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава Меджлісу Чубаров попросив штаб Навального виправити карту з «російським» Кримом. Але йому відмовили

Іванов Олексій / УНІАН

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звʼязався із керівником штабів російського опозиціонера Олексія Навального Леонідом Волковим й попросив виправити на сайті карту, на якій окупований Крим позначений російським. Проте йому відмовили.

Про це Чубаров повідомив у Facebook.

Команда Навального запустила сайт «Свободу Навальному», який присвячений мітингам на підтримку опозиціонера. На сайті штаб розмістив картографічне зображення Російської Федерації, в межі якого включена також тимчасово окупована територія Криму.

«Пан Волков пояснив мені неможливість запропонованого мною виправлення. Мені не хотілося б транслювати аргументи пана Леоніда, тому я пропоную йому самому включитися тут [у Facebook] в обговорення даної вкрай непривабливої ситуації», — зазначив Чубаров.

Волков у коментарях не зʼявився і не прокоментував ситуацію.

Навальний і Крим

Восени 2014 року Навальний в ефірі «Эхо Москвы» у відповідь на запитання про статус Криму заявив: «Крим — це бутерброд з ковбасою чи що, щоб його туди-сюди повертати? [...] З точки зору політики і відновлення справедливості, що потрібно зробити зараз у Криму — це провести нормальний референдум. Не такий, як був, а нормальний». Відтоді ця фраза Навального про бутерброд почала асоціюватися з позицією опозиціонера щодо Криму.

Також він заявив, що Крим «де-факто належить Росії», але визнав, що Росія порушила міжнародне право, окупувавши український півострів.

«Я вважаю, що хоча Крим був захоплений з кричущим порушенням всіх міжнародних норм, проте реалії такі, що Крим зараз є частиною РФ. І давайте не будемо обманювати себе. І українцям я сильно раджу теж не обманювати себе. Він залишиться частиною Росії та більше ніколи, у доступному для огляду майбутньому не стане частиною України», — сказав тоді російський опозиціонер.