У Чернівцях помер провізор, якого нещодавно вакцинували. У нього були важкі хронічні хвороби

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Чернівцях помер провізор, якого нещодавно вакцинували. У нього були важкі хронічні хвороби

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Чернівцях 24 березня у лікарні помер провізор аптеки військового госпіталю. За попередньою інформацією, причина смерті — гострий мозковий інсульт. Чоловік мав важкі хронічні серцево-судинні захворювання, діабет та інші супутні хвороби.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоровʼя.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Чернівецької області, 15 березня чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield від AstraZeneca. Наступного дня його доставили у міську клінічну лікарню № 3, де він лікувався з приводу інсульту.

У МОЗ наголошують, що протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у чоловіка не було. Зі слів керівника мобільної бригади, яка вакцинувала його, пацієнт переніс вакцинацію нормально, скарг на стан здоров’я чоловік не висловлював.

Точну причину смерті назвуть після розтину.

Міністерство охорони здоровʼя наголошує, що станом на 19 березня у світі ввели понад 397 млн доз вакцини проти COVID-19. Відповідно до даних ВООЗ, не зафіксовано жодного випадку смерті, який повʼязаний із вакцинацією. Також зазначається, що вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин.

Нагадаємо, напередодні в Одеській області померла вакцинована жінка-військовослужбовець. Розтин показав, що причиною її смерті стала гостра серцево-судинна недостатність.

  • У Міністерстві охорони здоров’я заявляли, що побічні ефекти після щеплення від коронавірусу, яке зараз в Україні роблять вакциною Covishield, виявляють лише в 0,8% випадків. Тяжких випадків, як стверджують у відомстві, взагалі не зафіксували. Зазначимо, раніше в МОЗ оприлюднили перелік можливих реакцій на вакцину Covishield: почервоніння, біль, набряк у місці інʼєкції, лихоманка, нудота та інші. Водночас у відомстві наголосили, що побічні ефекти є нормальним явищем і минають за декілька днів після щеплення.