Поліція назвала ім’я стрілка з Колорадо, який вбив десятьох людей. Йому 21 рік

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У штаті Колорадо (США) поліція встановила особу нападника, який влаштував стрілянину у супермаркеті у місті Боулдер, убивши 10 осіб. Це 21-річний Ахмад Аль Аліві Алісса.

Про це повідомляють CNN та Daily Mail.

Серед його жертв люди у віці від 20 до 65 років. Мотив убивства поки невідомий, а розслідування, зазначають у поліції, займе достатньо часу.

Ахмад народився у Сирії і переїхав до США, коли йому було три роки. Він мешкав у Арваді, приблизно за 30 миль від супермаркету, де він влаштував стрілянину.

Його старший брат описав поведінку Ахмада як «вкрай антисоціальну» та «параноїдальну». Він розповів, що той іще в школі скаржився нібито на «переслідування».

Разом з тим, брат виключив політичне підґрунтя мотиву стрілянини. «Це душевна хвороба. Він був компанійський, але після цькування в школі почав ставати антисоціальним», — сказав його брат.

  • Стрілянина сталася напередодні, близько 14:30 за місцевим часом. Правоохоронці прибули на місце події протягом 20 хвилин. Зрештою правоохоронцям вдалося поранити стрілка і затримати його.
  • 16 березня у штаті Джорджія, в Атланті та її передмісті чоловік атакував три азіатські спа-салони. У першому (в окрузі Черокі) він застрелив чотирьох людей, після чого вирушив до міста і там атакував ще два салони, в яких розстріляв чотирьох осіб. Семеро жертв — жінки, чотири з них — азіатського походження. Підозрюваного затримали через годину.
  • 18 березня прокуратура Атланти висунула офіційні звинувачення 21-річному Роберту Лонгу в убивстві 8 осіб у трьох азіатських спа-салонах.