На Житомирщині скинули 40 тонн сміття — серед відходів були захисні маски, халати і квитанції зі Львова. Поліція відкрила провадження

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У селі Будичани в Житомирській області виявили стихійне звалище сміття, серед якого — медичні відходи та квитанції зі Львова.

Про це повідомляється на сайті Чуднівської міської громади.

Як зазначається, тверді побутові відходи виявили на території колишнього цегляного заводу. Дозволу на розміщення сміття у директора підприємства, на території якого це сталося, не було.

За попередніми даними, серед сміття виявили маски, халати, рукавички, упаковки від таблеток та інших ліків, а також квитанції зі Львова.

На місце події виїжджали працівники слідчо-оперативної групи Чуднівського відділення поліції, які зафіксували понад 40 тонн побутового та промислового сміття. Екологи, які прибули разом із правоохоронцями, відібрали проби ґрунту.

Наразі поліція розпочала досудове розслідування, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Встановлюються всі обставини та причетні особи.

  • 28 травня 2016 року на території Грибовицького сміттєзвалища, куди вивозили сміття зі Львова, почалася велика пожежа. Незабаром там стався обвал твердих побутових відходів, під завалами загинули троє рятувальників. Четвертого рятувальника досі не знайшли.
  • Після цього звалище закрили, а в місті накопичилися тонни сміття, яке місяцями не могли утилізувати. Через це частину відходів зі Львова намагались вивезти до інших областей України.
  • У жовтні 2020 року Європейський банк реконструкції та розвитку визначився з генеральним підрядником на будівництво у Львові сміттєпереробного заводу.