«Ефективність — 70%». Roche заявила про успішне випробування свого «коктейлю» з антитіл для лікування COVID-19

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Швейцарський фармацевтичний гігант Roche оголосив про успішне завершення випробувань «коктейлю» антитіл для лікування хворих на COVID-19.

Про це повідомляє Barrons.

«Коктейль» складається з антитіл казірівімаб та імдевімаб. Випробування показали, що суміш знизила госпіталізацію, або смерть пацієнтів з COVID-19 на 70%. Також коктейль «значно скоротив тривалість симптомів хвороби» — з 14 до 10.

Roche заявила, що у випробуваннях брали участь люди, які, як вважається, схильні до вищого ризику зараження тяжкою інфекцією COVID-19. Компанія також зазначила, що «коктейль» є єдиною комбінацією моноклональних антитіл, яка залишається ефективною при лікуванні нових штамів коронавірусу.

Roche не розкрила ціни на препарат, але додала, що розробила стратегію ціноутворення, засновану на рівні доходів країн згідно з даними Світового банку, «прагнучи забезпечити справедливий і доступ до свого «коктейлю».

Тепер результати випробувань будуть передані регуляторним органам і представлені для експертної оцінки. У лютому Європейське агентство з лікарських засобів попередньо схвалило використання «коктейлю» від Roche, заявивши, що він запобігає погіршенню стану пацієнтів.

Синтетичні антитіла використовувалися для лікування колишнього президента США Дональда Трампа після того, як він заразився коронавірусом минулого року.

  • У жовтні 2020 року експерти заявили, що «коктейль» з антитіл, який отримував Трамп, може зробити організм більш вразливим до інфекції, коли ефект спаде.
  • Перед цим стало відомо, що тестування аналогічного препарату на основі моноклональних антитіл від компанії Eli Lilly було призупинено з міркувань безпеки. При цьому AstraZeneca прогнозує, що її «коктейль» даватиме імунітет на цілий рік. Зараз препарат проходить клінічні випробування.