Французький суд закрив «представництво ДНР» у Марселі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Французький суд закрив «представництво ДНР» у Марселі

Pierre Crom / Getty Images

У Франції апеляційний суд закрив «представництво ДНР» у Марселі.

Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Підтверджую офіційно: апеляційний суд у Франції закрив т. зв. «центр ДНР» у Марселі, визнав його нікчемним і заснованим незаконно. Асоціація буде розпущена, її приміщення закриті, а збори членів заборонені», — написав міністр.

Він додав, що Україна довго боролася за це і перемогла. «Вдячний суду за справедливе рішення», — резюмував міністр.

«Представництво ДНР» у Марселі відкрили 25 вересня 2017 року. Його зареєстрували як громадське об’єднання, що не вимагає попереднього дозволу. Коментуючи подію, французька влада заявила, що ніколи не визнавала «ДНР» та не має контактів із псевдореспублікою.

Після цього прокуратура Франції звернулася до прокуратури округу Екс-ан-Прованс із позовом щодо ліквідації «представництва». У вересні 2018 року суд першої інстанції відмовився закривати цю організацію, після чого прокуратура звернулася до апеляційного суду.

  • У квітні 2019 року поліція Марселя затримала місцевого жителя Юбера Файяра, який називає себе керівником «представництва ДНР» у Франції. Його підозрюють у сутенерстві.
  • У лютому 2019 року посольство України в Італії засудило відкриття у Вероні так званого «представництва ДНР» та надіслало ноту до МЗС Італії щодо цієї події.