Барселона, Тбілісі та Шарм-ель-Шейх. Новий український лоукост Bees Airline отримав права на 29 маршрутів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Державна авіаційна служба України від 22 березня видала дозвіл новій українській лоукост-авіакомпанії Bees Airline на польоти за 16 чартерними і 13 регулярними напрямками.

Про це повідомляє Avianews.

Чартерні рейси будуть виконуватися з Києва (аеропорт «Київ») до Марса-Алама, Момбаси, Хургади, Шарм-ель-Шейху, Антальї, Бодруму, Тівату, зі Львова — до Марса-Алама, Хургади, Спліту, Антальї, Тівату, з Одеси — до Антальї, з Харкова — до Антальї та Тівату, а з Кривого Рогу — до Тівату.

Регулярна мережа з Києва — до Бургасу, Іракліону, Родосу, Батумі, Араксосу, Аліканте, Барселони, Тирани, Варни і Ларнаки. Також Bees Airline буде запускати рейси з Одеси в Тбілісі та Єреван, а також зі Львова до Єревану.

  • Зараз в Україні концепцію лоукостера використовує тільки SkyUp Airlines, флот якої налічує 12 літаків (типи Boeing 737-800 NG на 189 місць, Boeing 737-700 NG на 149 місць і Boeing 737-900 ER на 215 місць).
  • Bees Airline подала заявку на сертифікацію в листопаді 2020 року. Представником акціонерів Bees Airline став відомий авіаційний експерт Євген Хайнацький, який до липня минулого року керував українською авіакомпанією SkyUp Airlines.
  • Зараз Bees Airline літає чартером з Києва та Львова до Єгипту. Квитки на рейси коштують від 1 000 до 1 500 грн. Поки у флоті Bees один літак Boeing 737-800 на 189 місць, який був випущений у 2010 році і літав у МАУ. У травні цього року лоукост планує розширити флот до чотирьох літаків (другий вже на фарбуванні в Європі).