Партія «Справедливая Россия» вирішила відкрити осередок у Донецьку. МЗС України протестує

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Партія «Справедливая Россия» вирішила відкрити осередок у Донецьку. МЗС України протестує

Сергій Миронов.

Пресслужба партії «Справедливая Россия — За правду»

Російська партія «Справедливая Россия — За правду», представлена у Державній думі РФ, вирішила відкрити своє представництво в окупованому Донецьку.

Про це повідомляється на сайті партії.

Голова партії Сергій Миронов призначив свого помічника Олексія Жигуліна «повноважним представником голови партії на територіях Донецької та Луганської народних республік». Жигуліну доручено створити в Донецьку представницький центр партії та організувати «консультаційний прийом громадян». Під час прийому громадян розглядатимуться такі питання, як сприяння в отриманні громадянства Росії та реалізація соціальних, виборчих, конституційних прав і обовʼязків громадян РФ, які проживають в «ЛДНР».

Міністерство закордонних справ України висловило протест у звʼязку з цим рішенням. «Росія продовжує нехтувати Мінськими домовленостями, затягує окуповані частини Донбасу до свого політичного, економічного й електорального поля. Відкриття офісу російської партії в ОРДЛО грубо порушує законодавство та суверенітет України», — заявив спікер МЗС Олег Ніколенко.