Біля Землі увечері 21 березня пролетить великий астероїд. У нього надзвичайна швидкість

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Увечері 21 березня після 19:00 за київським часом на мінімальній відстані від Землі пролетить астероїд 2001 FO32, який стане найбільшим із тих, що наблизилися до нашої планети в 2021 році.

NASA віднесло астероїд до потенційно небезпечних — він пролетить на відстані близько 2 млн км, що в пʼять разів більше, ніж відстань від Землі до Місяця.

Вчені, однак, акцентують увагу на його високій швидкості — близько 124 000 км/год. Це незвично висока швидкість для більшості астероїдів. Розміри 2001 FO32 також значні — діаметр від 440 до 680 метрів.

Вчені, як і низка порталів стежать у реальному часі за астероїдом, щоб отримати більш точні дані про нього (розмір, тип поверхні та склад).

  • Увечері 25 лютого в небі над австралійським штатом Квінсленд в атмосфері згоріла китайська ракета, яка в 2019 році виводила на орбіту супутник. Багато жителів штату зняли на відео момент падіння ракети, прийнявши її за незвичайну комету або метеорит. Дехто з очевидців злякався, подумавши, що на Землю падає астероїд, літак або ворожа бойова ракета.
  • У січні над російським півостровом Камчатка вибухнув метеорит. Потужність вибуху була вище, ніж у порту Бейруту.