Американець отримав диплом про закінчення школи через майже 80 років. Йому довелося кинути навчання через Другу світову війну

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У США 96-річний ветеран Другої світової війни Раймонд Шефер отримав атестат про середню освіту та закінчення школи через 77 років. Про це повідомляє Insider.

Раймонд покинув школу сільського господарства у 1940-х роках, щоб допомагати своїй родині. А пізніше був призваний до лав армії під час Другої світової війни.

Повернувшись, Раймонд кілька десятків років працював на виробництві. Друзі ветерана розповідають, що він дуже шкодував про те, що кинув навчання.

«Я хотіла, щоб він отримав диплом, щоб відчував, що його життя було цілком успішним», — розповіла подруга сім’ї Сінтія Беннетт.

Тому друзі ветерана вирішили домовитися з керівництвом школи про визнання чоловіка випускником навчального закладу. Дирекція одразу на це погодилася.

На честь Раймонда провели церемонію, на яку прийшли його друзі, члени сімʼї, а також нинішні учні і учасники оркестру, які виступили з музичним номером.

Під час заходу ветерана нагородили почесним дипломом і памʼятним медальйоном, а також вручили традиційні мантію і шапочку. За його словами, він «дуже довго чекав цього» і для нього це «дуже-дуже важливо».

  • У Великій Британії 2 лютого від коронавірусу помер 100-річний ветеран сер Том Мур. На початку пандемії він зібрав на підтримку британських медиків майже £33 мільйони (приблизно €37,5 мільйона).