РНБО доручила позбавити «Зеонбуд» монопольного становища на ринку цифрового телебачення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
РНБО доручила позбавити «Зеонбуд» монопольного становища на ринку цифрового телебачення

Гонтар Володимир / УНІАН

Рада національної безпеки та оборони доручила відповідним органам перевірити діяльність компанії «Зеонбуд», яка має монопольне становище на ринку цифрового мовлення в Україні.

Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Розглядалося питання компанії «Зеонбуд», яка має монопольне становище останні 11 років. Було ухвалено відповідне протокольне доручення — найближчим часом відбудеться перевірка цього монополіста», — заявив Данілов.

Секретар РНБО додав, що також ухвалили протокольне доручення розробити заходи для того, щоб на ринку телерадіомовлення не існувало монополій.

«Зеонбуд» — провайдер-монополіст цифрового телебачення в Україні. Мережа має 32 телевізійні програми та майже 700 передавачів у 166 населених пунктах України. Потенційна аудиторія сягає 12 мільйонів глядачів.

Власником «Зеонбуду» є офшорна компанія «Планбрідж Лімітед», зареєстрована на Кіпрі. У 2015 році група народних депутатів зареєструвала в парламенті законопроект про націоналізацію «Зеонбуду», але проєкт не отримав необхідної підтримки. Автори документу повʼязували «Планбрідж Лімітед» з бізнесменами Рінатом Ахметовим, Дмитром Фірташем і сином експрезидента Віктора Януковича Олександром.