У Луганській області виявили три схрони бойовиків — із реактивними снарядами та вибухівкою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Луганській області Служба безпеки виявила три схрони зі зброєю і вибухівкою, які могли належати бойовикам «ЛНР». Серед вилученого — бойові елементи реактивної системи залпового вогню «Смерч» і понад 30 кг вибухових речовин.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У схованці біля селища Тернове (Старобільський район) знайшли сім бойових елементів «Смерчу», які містять майже 10 кг гексогену, 12 гранат РГД-5 і Ф-1. Схрон бойовики організували у 2014 році після обстрілу позицій українських сил.

У схованці, яка була вмурована у стіну покинутої будівлі поблизу селища Кринички, знайшли 20 кг тротилу, детонатор, гранатомет РПГ-22, пʼять бойових гранат, три гранатометні постріли та понад 200 патронів.

Ще в одній схованці, виявленій в лісосмузі поблизу підприємства в місті Рубіжне, було шість протитанкових гранат РПГ-26, девʼять тротилових шашок (загальною вагою 2 кг), три протипіхотні міни МОН-50, 43 гранати РКГ, Ф-1 і РГД-5 із запалами, одна упаковка пластиду, капсуль-детонатори й освітлювальні ракети.

Спецслужба вважає, що один зі схронів був закладений диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, які могли бути причетні до підриву двох мостів у селищах Підгорівка та Євсуг у липні 2014 року. Цю інформацію перевіряють.