NFC-авторизація та сплата податків ФОП: у Мінцифри анонсували нові послуги в «Дії»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував нові послуги в додатку та на порталі «Дія».

Про це він розповів під час виступу на форумі «Україна 30».

Найближчим часом у додатку «Дія» планують запровадити можливість NFC-авторизації. Вона дозволить авторизуватися українцям, які мають ID-паспорт, але чий банк не користується системою BankID.

«Скоро стартує бета-тест NFC-авторизації та технології PhotoID у додатку. Це буде додатковий спосіб авторизації. Приклавши паспорт до «Дії», можна авторизуватися за кілька кліків, поки додаток зчитує номер документа. Ця унікальна технологія розширює цифрові можливості українців для реєстрації в «Дії», — пояснив міністр.

Також Федоров анонсував у квітні нові можливості для фізичних осіб-підприємців. Зокрема, планується запустити процес автоматичної реєстрації нових ФОПів і запровадити можливість сплачувати податки.

«Це займатиме декілька кліків, оскільки система все розуміє автоматично. Ви вводите суму або вона підтягується з банків, вам показується, скільки оплатити, ви натискаєте «сплатити» привʼязаною карткою, Apple.Pay або Google.Pay — і все, у чотири кліки податки оплачені, декларація вже у податковій», — зазначив він.