Суд відправив фотографа Нікіфорова під домашній арешт. Його звинувачують у наїзді на людину, а він каже про напад

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Київський районний суд Одеси відправив під нічний домашній арешт фотографа Євгена Нікіфорова, якого звинувачують у смертельному наїзді на людину. Сам фотограф запевняє, що на нього напали двоє чоловіків і на авто він намагався втекти від них.

Про це із залу суду повідомляє «Суспільне Одеса».

Прокурори вимагали заарештувати Нікіфорова на 60 днів. Його адвокати наполягали на тому, що підозра Нікіфорову необгрунтована, оскільки на нього напали. Адвокат Денис Пономаренко вимагав розслідувати напад на фотографа і закрити справу проти нього.

Сам Нікіфоров заявив, що нападники, серед яких можливий потерпілий, заблокували йому шлях для втечі. «Я мусив втікати, рятувати своє життя і життя свого брата. Мені погрожували. І словами, і діями. Стався напад, нічого не встиг зробити. Нас заблокували. Треба було якомога швидше написати заяву про напад, але я ніколи не був у подібній ситуації», — сказав фотограф.

Прокурор Вʼячеслав Трофімов піддав сумніву версію про напад і заявив, що на відео не видно прямої агресії на автомобіль Нікіфорова. Також він заявив, що фотограф повідомив про напад, коли до нього прийшли через ДТП.

«Загиблий чоловік характеризується лише позитивно. У 2018 році його мобілізували до ЗСУ. Має дітей. Місцева влада дала виключно позитивні характеристики. Причиною смерті, за словами експертів, стали саме травми, отримані під час ДТП», — сказав прокурор.

Суд вирішив відправити Нікіфорова під домашній арешт до 13 травня.

  • Справу проти фотографа Євгена Нікіфорова ведуть через інцидент 14 березня в селі Василівка Одеської області. Нікіфоров із братом знімали для свого проєкту про експериментальні села, але їх спробували пограбувати двоє чоловіків. За словами фотографа, вони погрожували забрати техніку й автомобіль. Один з них спробував забратися в машину, але Нікіфоров із братом змогли втекти на авто.
  • За словами брата Нікіфорова, через кілька годин після події зателефонував поліцейський і повідомив про смерть одного з нападників через травму голови. На сайті поліції вказується, що Нікіфоров нібито «наїхав» на загиблого. Захисник фотографа підкреслив, що слідчий в тексті підозри не згадує ані про конфлікт, ані про напад. Також йому не надали свідоцтво про смерть чоловіка і висновки експертизи про причини летального результату.
  • Від редакції: Євген Нікіфоров співпрацює з «Бабелем» як фріланс-фотограф.