Принц Бахрейну без дозволу привіз у Непал вакцину AstraZeneca. Країна почала перевірку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Регулюючі органи Непалу розслідують, як принц Бахрейну Мухаммед Ібн Мубарак Ібн Хамад аль Халіфа зміг без дозволу ввезти у країну вакцину проти коронавірусу AstraZeneca. Про це повідомляє BBC.

Принц прибув у Непал у понеділок, 15 березня, та привіз близько 2 тисяч доз вакцини AstraZeneca. Посольство Бахрейну повідомило, що команда принца хотіла передати вакцину жителям села в районі Горкха.

Наступного дня, 16 березня, представник компанії Seven Summit Trek, що організовувала поїздку принца, повідомив, що після семи днів карантину група вирушить до сільського муніципалітету Чумнурбі в районі Горкха. Там вони планують розподілити 2 тисячі доз вакцини AstraZeneca для жителів села Самагаун. Принц і його команда планували після цього сходження на Еверест.

Департамент управління лікарськими засобами Непалу заявив, що починає розслідування щодо імпорту вакцин.

«Ми почали офіційне обговорення того, як вакцини потрапили в Непал. Міністерство охорони здоровʼя і Департамент управління лікарськими засобами Непалу не інформовані про імпорт вакцини», — сказав представник регулятора.

Як повідомляють непальські ЗМІ, щоб ввезти будь-які ліки у країну, імпортер повинен отримати попередній дозвіл і надати гарантії, що препарати будуть зберігатися належним чином.