Справа Шеремета: Порошенко хоче взяти на поруки Антоненка. Засідання суду перенесли

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Справа Шеремета: Порошенко хоче взяти на поруки Антоненка. Засідання суду перенесли

Barcroft Media / Contributor

Лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко написав заяву про взяття на поруки музиканта Андрія Антоненка, який є підозрюваним у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив адвокат Антоненка на засіданні Шевченківського райсуду Києва, повідомляє «Українська правда».

За його словами, заяви про взяття на поруки написали «багато людей», зокрема, депутатів. Крім Порошенка, про такий намір заявили ще кілька депутатів його політсили — Олексій Гончаренко, Максим Саврасов, Яна Зінкевич, Михайло Бондар, Володимир Ар’єв, Ростислав Павленко, Марія Іонова, Ніна Южаніна, Максим Величкович та Ірина Фріз.

Раніше адвокати вже неодноразово просили відпустити Антоненка на поруки, в тому числі, депутатів, однак суд відмовляв їм.

16 березня на засіданні суду мали розглядати клопотання адвокатів Антоненка, які просять змінити йому запобіжний захід і випустити з-під варти.

Але Антоненка не змогли доставили в суд — на коронавірус захворів начальник конвою. Тому суд організував зв’язок із Антоненком через відеоконференцію. Однак проводити засідання в такому режимі можливо лише зі згоди обвинуваченого. Захист Антоненка та він сам виступили проти суду за відеоконференцією. Тому у підсумку засідання перенесли на 23 березня.

Тим часом біля Лук’янівського СІЗО, де утримують Антоненка, проходить мітинг — присутні вимагають звільнити його та інших обвинувачених у справі — Яну Дугарь та Юлію Кузьменко.