Поліція відкрила провадження через відверті фото 8-річної блогерки. Її маму вже викликали на допит

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження про «розповсюдження порнографії» щодо публікацій у соцмережах світлин юних блогерів — 8-річної Мілани та 13-річного Павла, які раніше оголосили, що у них почався «роман».

Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на пресслужбу поліції.

Правоохоронці також повідомили, що матір дівчини вже викликали на допит.

«Дійсно, поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 301 Кримінального кодексу — ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів», — зазначили у відомстві.

Санкція статті передбачає штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до пʼяти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Напередодні уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба звернувся до Міністерства внутрішніх справ, Генпрокуратури, кіберполіції та соціальних служб через «роман» юних блогерів, які публічно висвітлюють свої стосунки у соцмережах.

Зазначимо, мережею кілька днів ширяться повідомлення та скриншоти зі сторінок дітей, на яких вони показують свої «стосунки», зокрема публікують фото і відео, на яких обіймаються та цілуються. Раніше Мілана написала, що вони зійшлися через кохання, а не через примус, гроші чи хайп (у цьому у соцмережах звинувачували її маму).