Дитячий омбудсмен Кулеба звернувся до МВС і прокуратури через «роман» юних блогерів — 8 та 13 років

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Дитячий омбудсмен Кулеба звернувся до МВС і прокуратури через «роман» юних блогерів — 8 та 13 років

Фото УНІАН

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба звернувся до Міністерства внутрішніх справ, Генпрокуратури, кіберполіції та соціальних служб через «роман» юних блогерів (хлопчик – 13 років, дівчинка – 8 років). Свої «стосунки» вони публічно висвітлюють у соціальних мережах.

Про це він повідомив у Facebook.

Кулеба розповів, що після встановлення фактів правоохоронці мають зʼясувати, чи є підстави, щоб притягнути батьків (чи інших причетних осіб) до відповідальності.

«Особисто я вважаю неприпустимим і таким, що порушує права дітей, створення такого контенту за участі дітей. Це сексуалізує образ дитини та може призвести до втягнення тисяч дітей до сексуального насильства й експлуатації. Для мене такий контент є аморальним і провокативним», — наголосив Кулеба.

Зазначимо, що мережею ширяться повідомлення та скріншоти зі сторінок 8-річної Мілани та 13-річного Павла (ось її сторінка, ось його), на яких вони показують свої романтичні стосунки, зокрема поцілунки. Раніше Мілана написала, що вони зійшлися через кохання, а не через примус, гроші чи хайп (у цьому у Facebook звинувачували її маму).