У Харкові за викрадення людини та вимагання майже 3 млн гривень затримали співробітника СБУ

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Харкові за викрадення людини затримали оперуповноваженого Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. Правоохоронець вимагав від чоловіка €40 тисяч (понад 1,3 млн гривень) та 1,6 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

За даними слідства, в лютому 2020 року за попередньою змовою групи осіб було викрадено мешканця Харкова. У чоловіка вимагали гроші, погрожували насильством та вбивством, а також притягненням до кримінальної відповідальності за сфальсифікованим обвинуваченням у фінансуванні тероризму та незаконному зберіганні бойових припасів.

Як уточнили у Державному бюро розслідувань (ДБР), викрадений чоловік є колишнім керівником представництва однієї з фінансово-партнерських інтернет-мереж російської компанії, а до групи зловмисників, окрім співробітника СБУ, входили троє представників цієї компанії, які вважали, що харків’янин вкрав у них гроші.

Також зазначається, що чоловіка відпустили через деякий час, коли він погодився сплатити всю суму.

Після цього працівник СБУ переховувався від правоохоронних органів, його було затримано на підставі рішення слідчого судді, нині він перебуває під вартою без альтернативи внесення застави.

Наразі всім учасникам групи повідомлено про підозру у незаконному викраденні та позбавленні волі людини, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146); вимаганні з погрозою насильства, вбивства та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, службовою особою з використанням свого службового становища (ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України).