У Британії продають 4 тисячі червоних телефонних будок, аби в них вдихнули нове життя. Кожну — за один фунт

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Британії продають 4 тисячі червоних телефонних будок, аби в них вдихнули нове життя. Кожну — за один фунт

Karen Uppal / Unsplash

У Великій Британії громадам продають 4 тисячі знаменитих червоних телефонних будок, кожна коштуватиме один фунт стерлінгів. Через мобільні телефони на них немає попиту, тому їх можна переобладнати на щось інше. Про це повідомляє Sky News.

Будки можна перетворити на мінімузеї чи художні галереї, а також розмістити в них дефібрилятори чи невелику бібліотеку з обраною колекцією книг. Програма називається «Прийняти будку».

Джеймс Браун із British Telecom казав: «Більшість людей використовують мобільні телефони, і це призвело до величезного падіння кількості дзвінків з телефонів-автоматів. Наразі ми оптимізуємо наші таксофони, щоб вони відповідали вимогам майбутнього, а схема«Прийняти будку» дозволяє місцевим громадам по всій Британії зберігати свої місцеві телефонні будки з новою метою».

Мартін Фаган, національний секретар благодійної організації Community Heartbeat Trust, сказав, що вже у 800 будках встановили дефібрилятори, ще над 200 працюють.

«Будки історично розташовані в центрі певної місцевості, отже, є чудовим місцем для дефібриляторів», — пояснив він.

Також понад 400 таксофонів у містах модернізували до цифрових пристроїв, які отримали назву Street Hubs — вони пропонують безкоштовний надшвидкий загальнодоступний Wi-Fi та зарядку USB-пристроїв.