У Житомирі пошкодили пам’ятник Героям Небесної Сотні. Поліція оприлюднила відео, на якому видно обличчя зловмисника

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Житомирі невідомий в ніч проти 15 березня пошкодив пам’ятник Героям Небесної Сотні, відеокамери зафіксували молодика, який розбив каменем частину меморіалу.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

«У ніч з 14 на 15 березня було вчинено неприпустимий акт вандалізму щодо пам’ятника Героям Небесної Сотні. Цей акт наруги над пам’яттю нашого народу, тих людей, які поклали своє життя в боротьбі за європейські цінності. Вандали сплюндрували не тільки пам’ятник, але й саму памʼять», — написав він.

Також Федоренко розповів, що вже звернувся із заявою до керівника ГУ Нацполіції в Житомирській області та до начальника управління СБУ в Житомирській області стосовно цього кричущого факту.

«Консолідуючи зусилля відповідних служб, органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, громадськості та ЗМІ, зможемо звести нанівець подібні ситуації. Переконаний, що за цей вчинок кожен причетний має нести найвищу відповідальність. Перебіг справи буду тримати на особистому контролі», — додав посадовець і пообіцяв, що винні будуть покарані, а він особисто зробить їх «відомими».

Тим часом поліція області вже отримала відеозаписи з камери спостереження, на яких видно зловмисника. Зокрема, було зафіксовано, як молодик підходить до меморіалу й умисно б’є каменем по його частинах. На відео також видно обличчя вандала.

Також встановлено точний час правопорушення — 14 березня 08:59.

Наразі поліцейські встановлюють особу вандала і закликають місцевих мешканців, які впізнали молодика, повідомити правоохоронцям.