Російська «Новая газета» повідомила про хімічну атаку на редакцію. До цього вийшло розслідування про розправи в Чечні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Російське видання «Новая газета» заявило, що редакція в Москві, розташована в Потапівському провулку, зазнала хімічної атаки.

Журналісти повідомляють, що у приміщеннях стоїть різкий хімічний запах, який відчувають усі відвідувачі та співробітники редакції, а також інших організацій, розташованих у будівлі. Джерело запаху поки не встановили. На місці працюють співробітники МНС, поліції та Федеральної служби безпеки (будівля є режимним обʼєктом).

Журналісти, які вивчали обставини нападу на свою колегу Юлію Латиніну у 2017 році, стверджують, що запах дуже схожий на той, що був після нападу. Тоді будинок і машину Латиніної обприскали невідомим їдким газом.

Співробітники газети зазначають, що це не перший випадок хімічної атаки на будівлю, де розташована редакція.

У 2017 році до редакції надійшов лист у конверті, в якому був невідомий білий порошок. Конверт, адресований директору газети, прийшов із Чечні. У 2018 році редакція отримала похоронний вінок з погрозами, а після цього — відрізану голову барана.

Сьогодні, 15 березня, «Новая газета» опублікувала розслідування про страту 27 жителів Чечні, яких вбили силовики Кадирова. Матеріал заснований на розповідях сержанта полку ім. Кадирова, який був свідком позасудових розправ.