«Аватар» знову став найкасовішим фільмом в історії — допоміг Китай

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Аватар» знову став найкасовішим фільмом в історії — допоміг Китай

Barry Schwartz / Flickr

Фільм «Аватар» повернув собі звання найкасовішого фільму в історії завдяки повторному прокату в Китаї.

Про це повідомляє Deadline.

Фільм режисера Джеймса Кемерона вийшов ще у 2009 році. Через більш ніж десять років його знову показують у Китаї. Протягом двох днів повторного прокату картина зібрала $12,3 млн. Таким чином загальні збори фільму перевищили $2,80 млрд, у той час як у фільму «Месники: Завершення» — $2,79 млрд.

Зазначають, що під час першого прокату в Китаї на початку 2010 року «Аватару» вдалося зібрати $203 млн, що є дуже високим показником для прокату американського фільму в цій країні. Очікують, що повторний прокат принесе фільму ще близько $50 млн.

  • Фільм «Месники. Завершення» побив рекорд «Аватару» ще в червні 2019 року. Стрічці вдалося зібрати $2,79 млрд.
  • Перед цим фільм «Месники: Завершення» встановив світовий рекорд касових зборів за перший вік-енд прокату — $1,2 млрд. Це майже вдвічі більше, ніж зібрав попередній рекордсмен — фільм «Месники: Війна нескінченності».
  • У липні минулого року повідомляли, що компанія Disney відклала премʼєри низки фільмів, серед яких «Мулан», «Аватар 2» і продовження кіносаги «Зоряні війни». Причиною стала ситуація з коронавірусом у США — через високі показники захворюваності влада не дозволяла відкривати кінотеатри.