«Месники: Завершення» побили рекорд «Аватара» і стали найкасовішою стрічкою в історії

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Фільм «Месники: Завершення» виробництва кіностудії Marvel побив рекорд «Аватара» і став найкасовішою стрічкою в історії.

Про це повідомила компанія Walt Disney, яка є дистрибʼютором стрічки.

З часу виходу в прокат — 26 квітня — фільм зібрав близько $2,8 млрд. Із них $853,4 млн — у США та $1,9 млрд — за кордоном.

У червні фільм знову потрапив до кінотеатрів. Стрічку доповнили сценою після титрів.

Зауважимо, що фільми кіновсесвіту Marvel регулярно представляли глядачам сцени після титрів, які натякали на майбутні події.

  • У травні 2019 року фільм «Месники: Завершення» піднявся на другу позицію стрічок із найкасовішими зборами за всю історію кінематографу — тоді він зібрав понад $2,18 млрд у всьому світі. На першому місці залишалась стрічка «Аватар» 2009 року, як зібрала близько $2,8 млрд.
  • Фільм «Месники: Завершення» встановив світовий рекорд за касовими зборами за перший вікенд прокату — зібрав $1,2 млрд. Це майже вдвічі більше, ніж зібрав колишній рекордсмен — марвелівський «Месники: Війна нескінченності».
  • У російському перекладі фільму «Месники: Завершення» прибрали слово «побачення», коли йдеться про зустріч двох чоловіків за вечерею. Англійське слово date переклали російською не як «побачення», а як «вечеря». Також у перекладі згладжені формулювання, з яких стає зрозуміло, що один з героїв має гомосексуальні стосунки.