Міністр Ткаченко розкритикував відкриття покерного клубу в Будинку профспілок. Він здивований відсутністю реакції Кличка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр культури і інформполітики Олександр Ткаченко обурений відкриттям покерного клубу в Будинку профспілок на Майдані Незалежності в Києві. За його словами, клубу не місце в будинку, де відбувалися трагічні події Революції гідності.

Про це він написав у Telegram-каналі.

Ткаченко заявив, що керівництво Федерації профспілок, на балансі якого перебуває Будинок профспілок, не реагує на звернення Мінкульту. Також він здивований відсутністю реакції мера Києва Віталія Кличка.

«Звісно, я знаю, що КМДА, як і Міністерство культури та інформполітики не має юридичного впливу на профспілки України. І це цілком логічно, оскільки профспілки апріорі мають бути незалежними у своїй діяльності. Але незалежність — не є вседозволеність. Незалежність — це відповідальність [...]. Чому до цієї історії не хочуть мати відношення Профспілки та мер Києва, для мене незрозуміло», — написав міністр.

Ткаченко закликав правоохоронні органи відреагувати на ситуацію і запропонував організувати відкрите обговорення цього питання за участю керівництва Федерації профспілок, адвокатів і членів сімей Небесної сотні, КМДА, громадськості та журналістів.