МЗС: На захопленому піратами біля берегів Беніну танкері українців не було

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Міністерстві закордонних справ України спростували повідомлення ЗМІ про те, що на захопленому піратами танкері Davide B були українці.

Прессекретар МЗС Олег Ніколенко повідомив, що таку інформацію йому надав судновласник.

«Громадян України не було на борту судна Davide B, на яке напали пірати у Гвінейській затоці», — написав він.

За даними порталу Splash247, екіпаж судна складався з 21 моряка з Румунії та Філіппін. Танкер, який призначений для перевезення рідких хімічних речовин, ішов з Риги в Нігерію. Біля Беніну його атакували девʼять озброєних піратів.

  • 12 березня у Гвінейській затоці, біля берегів Беніну пірати захопили судно Davide B нідерландської компанії De Poli Shipmanagement. Вони викрали 15 членів екіпажу, а шістьох залишили на кораблі. ЗМІ повідомляли, що серед викрадених були громадяни України.
  • 19 грудня 2020 року у Гвінейській затоці, біля берегів Нігерії пірати напали на судно Stevia та захопили в полон вісім членів екіпажу, зокрема шістьох українців. Їх звільнили в кінці січня.
  • Гвінейська затока вважається одним із найнебезпечніших місць. Близько 45% піратських атак трапляються саме тут. У травні 2020 року з піратського полону звільнили громадянина України, захопленого біля берегів Беніну. Перед цим із полону звільнили сімох українських моряків з корабля MSC TALIA F.