Біля берегів Беніну пірати захопили танкер та викрали частину екіпажу. Серед них можуть бути і українці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Неподалік берегів африканської країни Бенін озброєні невідомі захопили танкер, на якому були і українці. Вони викрали 15 членів екіпажу, тоді як шестеро залишилися на кораблі.

Про це пише профільне видання Splash.

У складі екіпажу танкеру були громадяни України, Румунії та Філіппін. Наразі власники корабля намагаються встановити зв’язок із тими, хто залишився на борту, і розібратися, кого саме взяли пірати у полон.

Сам танкер належить нідерландській компанії De Poli Shipmanagement.

«Зараз головний пріоритет компанії - встановити контакт зі зниклою командою, щоб забезпечити їх якнайшвидше і безпечне звільнення. Група реагування на надзвичайні ситуації підтримує звʼязок з усіма владами, які були повідомлені відразу після інциденту. Компанія перебуває в тісному контакті з сімʼями моряків», — пояснили там.

  • 19 грудня у Гвінейській затоці біля берегів Нігерії пірати напали на судно Stevia і захопили в полон вісім членів екіпажу, серед них шестеро українців. Їх звільнили наприкінці січня.
  • Гвінейська затока вважається одним із найнебезпечніших місць. Близько 45% піратських атак стаються саме тут. У травні 2020 року з піратського полону звільнили громадянина України, захопленого біля берегів Беніну. Перед цим із полону звільнили сімох українських моряків корабля MSC TALIA F.