Мексика зробила крок до повної легалізації марихуани. Країна може стати найбільшим ринком канабісу у світі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Мексика зробила крок до повної легалізації марихуани. Країна може стати найбільшим ринком канабісу у світі

Get Budding / Unsplash

Нижня палата парламенту Мексики підтримала законопроєкт про повну легалізацію марихуани для використання з рекреаційною, медичною або науковою метою.

Про це пише Reuters.

За документ проголосували 316 депутатів, 127 виступили проти. Тепер законопроєкт має ще затвердити Сенат, де більшість теж належить пропрезидентській партії, а згодом його повинен підписати президент Андрес Мануель Лопес Обрадор. Саме він виступив ініціатором документу, який, на його думку, повинен допомогти у боротьбі з наркокартелями.

Згідно з законопроєктом, жителі країни, старші за 18 років, зможуть зберігати до 28 грамів марихуани, а також вирощувати до шести кущів канабісу вдома. Але для цього потрібно буде мати одну з п’яти ліцензій, які видаватимуть на вирощування, переробку, продаж, дослідження та експорт марихуани.

У разі остаточного ухвалення документу, Мексика стане найбільшим ринком марихуани у світі, що підвищить інтерес з боку іноземних компаній і може підвищити рівень інвестицій в країну.

  • Марихуана наразі повністю легалізована в двох країнах: Канаді та Уругваю. У США легалізація існує в окремих штатах, однак на федеральному рівні поки не встановлена. У грудні 2020 року Палата представників США підтримала таке рішення, але в Сенаті певні, що документ не затвердять.
  • Президент України Володимир Зеленський восени теж вирішив під час виборів опитати громадян щодо легалізації канабісу — але тільки медичного і для тяжкохворих. Згідно з даними його партії, легалізацію медичного канабісу підтримали 64,88% тих, хто брав участь в опитуванні.