У ще одному штаті США підтримали легалізацію марихуани

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У ще одному штаті США підтримали легалізацію марихуани

Drew Taylor / Unsplash

Палата представників і сенат американського штату Вірджинія проголосували за легалізацію рекреаційного використання марихуани дорослим населенням штату — з 1 січня 2024 року.

Про це повідомляє Associated Press.

Згідно з новим законопроєктом, з цієї дати зберігання марихуани в кількості до 28,3 грамів стане законним. Також почнуться легальні продажі та стануть чинними правила, що регулюють ринок марихуани у штаті.

Вірджинія стала найпівденнішим штатом США, який проголосував за легалізацію та приєднався до інших 15 штатів і округу Колумбія. Законопроєкт передадуть на підпис губернатору штату Ральфу Нортему, який підтримує рішення законотворців.

Зазначимо, торік влада Вірджинії декриміналізувала зберігання марихуани. Згідно з чинним законодавством, тепер максимальне покарання за зберігання канабісу передбачає штраф у розмірі $25.

  • Торік у листопаді під час президентських виборів у США жителі кількох штатів також голосували й за легалізацію медичного канабісу. Чотири штати підтримали пропозицію легалізувати канабіс для медичного застосування, а деякі — і для рекреаційного.
  • Президент України Володимир Зеленський восени теж вирішив опитати громадян під час виборів щодо легалізації канабісу — але тільки медичного і для тяжкохворих. Згідно з даними його партії, легалізацію медичного канабісу підтримали 64,88% тих, хто брав участь в опитуванні.