Чорногорія знову посилила карантин. Що змінилося для українських туристів?

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Чорногорії після недавнього послаблення карантину знову посилюють противірусні заходи через зростання випадків зараження на коронавірус.

Правила вʼїзду для українських туристів зміняться, повідомляє посольство України.

З 10 березня вводяться обмеження на роботу закладів харчування, ресторанів, торгових і спортивних центрів, шкіл, дитячих садів, а відвідування парків заборонено.

Карантин підсилюють в курортних містах і їх громадах, а також у центрі країни — Будва, Тіват, Херцег-Нові, Ульцинь, Подгориця, Нікшич, Цетіньє, Котор, Плужине, Бар, Плевля. Вʼїзд і виїзд в зазначені пункти без поважних причин заборонений.

Для вʼїзду в країну українцям необхідно предʼявити ПЛР-тест (зроблений за 48 годин) або тест на антитіла класу IgC (зроблений не пізніше 30 днів) або підтвердити вакцинацію двома дозами (мінімум за 7 днів до вʼїзду).

Вʼїзд в Чорногорію з Сербії, Косово, Хорватії, Албанії, Боснії та Герцеговини без обмежень.

  • Станом на 10 березня Чорногорія в переліку країн «червоної» зони від МОЗ. Згідно з правилами, всі, хто прибуває в Україну з країн «червоної» зони, повинні піти на самоізоляцію на 14 днів або здати ПЛР-тест. Якщо результат виявився негативним, самоізоляція не потрібна.