В Офісі омбудсмана новий представник на Донбасі. Попереднього звільнили за бійку в ресторані

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Офісі омбудсмана з’явився новий представник з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей — Костянтин Черніков. Попереднього (Павла Лисянського) звільнили через бійку в ресторані.

Про те, що Черніков відтепер обіймає цю посаду, йдеться на сайті Офісу.

У його декларації як ще кандидата на посаду зазначено, що він і родина володіють чотирма земельними ділянками в Донецькій області (9 999, 20 001, 962 та 55 100 кв. м) та житловим будинком у Словʼянську (92 кв. м). На Костянтина Чернікова записаний автомобіль Daewoo Gentra 2013 року, який він придбав у 2014 році за 110 тисяч гривень.

На банківських рахунках Чернікова, його дружини та доньки в сумі лежить 170 тисяч гривень, готівкою вони мають 80 тисяч гривень.

Черніков Костянтин Георгійович / Facebook

Укрінформ пише, що Чернікову — 49 років, він народився у Словʼянську 21 травня 1971 року. У 1993 році закінчив Словʼянський державний педагогічний інститут, за фахом «Математика і фізика». Працював учителем математики, потім директором середньої школи. У 2001 закінчив Донецький державний технічний університет за спеціальністю «Державна служба» і здобув кваліфікацію магістра.

У 2001 році перейшов працювати на посаду начальника відділу у справах сімʼї та молоді Словʼянської районної державної адміністрації, потім був призначений заступником голови Словʼянської РДА.

У жовтні 2015 його обрали головою Словʼянської районної ради Донецької області.

  • Попереднього представника з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павла Лисянського звільнили через бійку в ресторані. У мережу потрапило відео, на якому Лисянський після конфлікту з охоронцем ресторану повалив його на землю і вдарив ногою. Судячи з відеозапису, працівники ресторану просили гостей залишити заклад, оскільки він зачинявся. Лисянський почав сварку з охоронцем і після його слів про виклик поліції став кричати.