Офіс генпрокурора направить до Гааги інформацію про обстріли Росією цивільних на Донбасі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Офіс генпрокурора направить до Гааги інформацію про обстріли Росією цивільних на Донбасі

Pierre Crom / Getty Images

Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов підписав інформаційне повідомлення для Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі про обстріли росіянами цивільних об’єктів у Луганській області.

Про це пише пресслужба Офісу генпрокурора.

«У повідомленні викладено інформацію про 34 факти невибіркових обстрілів. Наслідками таких дій з боку окупанта були численні ушкодження водогонів, гідротехнічних споруд, виробничих будівель та обладнання, перерви у водопостачанні та електроживленні у селищах Новотошківське, Вовчоярівка, Лоскутівка, Підлісне, Тошківка, Світличне, міст Гірське, Золоте та Попасна із загальною кількістю населення понад 40 тисяч», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зверненні вказано на систематичні обстріли Росією та підконтрольними їй бойовиками цивільних об’єктів, як-от лікарні, житлові будинки, об’єкти газо-, водо-, електропостачання та інших.

  • Прокуратура Донецької області оголосила підозру трьом співробітникам «Міністерства державної безпеки ДНР» в утриманні та катуванні осіб у підпільній в’язниці «Ізоляція» у Донецьку.
  • За даними Управління верховного комісара ООН, з 14 квітня 2014 до 31 січня 2021 року загальна кількість людських втрат унаслідок бойових дій на Донбасі становила 42—44 тисячі осіб. За 7 років війни загинули 13 100—13 300 осіб, з яких 3 375 — цивільні особи, близько 4 150 — українські військові, приблизно 5 700 — члени збройних угруповань. Поранення за цей час отримали від 29 500 до 33 500 осіб, з яких 7—9 тисяч цивільних, 9,7—10,7 тисячі військових і 12,7—13,7 тисячі членів збройних угруповань.