Нардепи просять Зеленського присвоїти звання Героя України Євгену Коновальцю

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Нардепи просять Зеленського присвоїти звання Героя України Євгену Коновальцю

Гонтар Володимир / УНІАН

Народні депутати Верховної Ради просять президента Володимира Зеленського присвоїти звання Героя України першому голові Організації українських націоналістів, полковнику Армії УНР Євгену Коновальцю.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Депутати підтримали звернення двох нардепів: Ігоря Гузя від «За майбутнє» та Олександра Аліксійчука від «Слуги народу». «За» голосували більшість нардепів з усіх фракцій та груп, крім ОПзЖ.

Раніше з відповідним проханням до Зеленського зверталися депутати Івано-Франківської та Львівської міських рад. На Прикарпатті взагалі 2021 рік проголосили роком Євгена Коновальця, оскільки цього року виповнюється 130 років з дня його народження.

  • Євген Коновалець — український військовий діяч, полковник армії УНР та перший очільник Організації українських націоналістів. Коновалець був одним із засновників спочатку полку, а потім загону Січових стрільців.
  • У 1922 році, після встановлення радянської влади в Україні емігрував до Європи, де займався розбудовою ОУН. 1938 року був убитий радянським агентом за допомогою вибухівки, яку сховали в коробку цукерок.