Посли «Великої сімки» закликали Зʼїзд суддів поки не призначати членів КС та Вищої ради правосуддя

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Посли «Великої сімки» закликали Зʼїзд суддів поки не призначати членів КС та Вищої ради правосуддя

Twitter / Конституційний суд України

Посли країн «Великої сімки» (США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія, Японія) закликали Зʼїзд суддів утриматися від призначення членів Вищої ради правосуддя та членів Конституційного суду, поки не будуть встановлені прозорі процедури їх відбору.

Про це повідомляється у Twitter-акаунті послів.

Зазначається, що посли зустрілися з керівництвом Верховного суду та Ради суддів. Посли підкреслили прагнення «Великої сімки» допомогти у проведенні судової реформи, яка забезпечить неупереджене, незалежне, професійне, підзвітне та справедливе правосуддя для всіх українців.

«Найважливішою частиною всебічної реформи, яка включає реформу Вищої ради правосуддя, є забезпечення доброчесності, етичності та кваліфікованості кадрів, що отримують призначення в судовій системі», — підкреслили посли.

  • Рада суддів України вирішила перенести місце свого з’їзду 9 березня. Замість Міжнародного центру культури та мистецтв Федерації профспілок України, який розташований на Майдані Незалежності, з’їзд проведуть у «Президент Готелі». Там зазначили, що таке рішення ухвалили після листа від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Той попросив про це заради безпеки учасників з’їзду.