Комітет вирішив не карати нардепа Киву за лайку в бік журналіста

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Комітет вирішив не карати нардепа Киву за лайку в бік журналіста

УНІАН

Парламентський комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради не знайшов підстав покарати нардепа від ОПзЖ Іллю Киву за нецензурні висловлювання у бік журналіста Данила Мокрика.

Про це пише «Чесно».

Нардепи з комітету вирішили, що у регламенті ВР немає процедури врегулювання конфлікту між нардепом та іншою особою, до того ж не в сесійній залі. Якби ж подібна ситуація відбулася між двома депутатами у сесійній залі, то винуватця могли покарати недопуском до максимум 5 пленарних засідань.

А тому комітет вирішив лише нагадати Киві про необхідність дотримання норм моралі та поваги до інших.

«Звернути увагу народного депутата України Киви І. В. на неприпустимість дій, заяв і вчинків, що компрометують народного депутата, виборців, Верховну Раду, державу, та на необхідність неухильного дотримання при виконанні своїх повноважень вимог Конституції України, закону «Про статус народного депутата України», Регламенту Верховної Ради та інших законів України, додержання присяги народного депутата, загальновизнаних норм моралі, завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян», — йдеться у рішенні.

  • 5 лютого журналіст Bihus.Іnfo в кулуарах Верховної Ради запитав Киву про відмивання грошей через конвертаційні центри. У відповідь той обматюкав керівника Bihus.Іnfo Дениса Бігуса: «Я знаю одне, що ваш керівник — п*дарас і гомосексуаліст... Ви є поплічником п*дараса... Ви займаєтеся дешевим п*здежем і провокаціями. У вас керівник — п*дарас і корупціонер».
  • Журналіст у відповідь нагадав Киві, що той «живе на його податки», після чого нардеп запропонував, щоб Бігус заплатив податки «за всі вкрадені ним гроші».
  • Також Кива запевнив, що проти нього не порушено жодної кримінальної справи. Але згідно з даними порталу «Судова влада України», проти нардепа нині розглядають декілька кримінальних проваджень, більшість із них — позови про захист честі, гідності та визнання інформації недостовірною.