Словацький прем’єр пожартував про передачу Закарпаття Росії в обмін на її вакцину. У МЗС обурилися

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Словацький прем’єр пожартував про передачу Закарпаття Росії в обмін на її вакцину. У МЗС обурилися

Facebook / Igor Matovic

Прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович невдало пожартував про передачу українського Закарпаття Росії в обмін на її вакцину від коронавірусу.

Про це він заявив в ефірі Radio Express.

Журналіст розповів, що прем’єр кілька тижнів вів перемовини з Росією про придбання вакцини від коронавірусу і запитав, що той пообіцяв за неї.

«Закарпатську Україну», — відповів Матович. Однак він одразу попросив вибачення і зазначив, що це жарт. За його словами, серед словаків існує думка, що будь-які перемовини з Росією означають зраду інтересів Словаччини.

«Як ви думаєте, що я їм обіцяв? Я їм нічого не обіцяв, вони нічого від мене не хотіли», — пояснив прем’єр.

Слова Матовича на 17:11.

Водночас на такі заяви вже відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він порадив Матовичу віддати кілька регіонів Словаччини.

«Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною», — зазначив Кулеба.

  • На початку березня уряд Словаччини підтвердив, що придбав у Росії 2 млн доз їхньої вакцини від коронавірусу «Супутник V». Це викликало суспільне обурення в країні, а дві невеликі партії пригрозили виходом із коаліції через такі домовленості прем’єра.